Retro spelkonsoler

Är du sugen på att återuppleva 80-och 90-talets tv-spelsklassiker på nytt? Det finns idag en uppsjö av återutgivna retro-spelskonsoler som av de klassiska konsolerna Super Nintendo, Mega Drive och Playstation 1 till exempel. Det kan vara lite knepigt att veta vilken man ska köpa så därför har vi satt ihop denna guide på de 3 bästa retro-spelkonsolerna som finns att köpa idag.

Notera att vissa av dessa inte finns att köpa i vanliga butiker längre (då de exempelvis producerats i begränsad upplaga) utan man får köpa dessa begagnade på Tradera eller Blocket.

1. Nintendo Classic Mini SNES

Nintendo Classic Mini SNES
5 / 5
5/5

Nintendo Classic Mini SNES låter dig återuppleva den magiska Super Nintendo-eran på 90-talet. Denna magiska maskin innehåller 21 spel som t.ex. Super Mario World, The Legend of Zelda: A link to past, Donkey Kong Country, Final Fantasy 3, Super Metroid och Super Mario Kart!

Konsolen är HD-kompatibel så du kan spela utan problem på en modern TV.

Vi tycker att Nintendo har varit generösa med denna återutgåva, du får 21 klassiker till ett rimligt pris som går att spela på en modern TV. Det enda lilla vi har att klaga på är att sladdarna till kontrollerna kunde ha varit längre. Konsolen får full pott när det gäller betyget; 5 / 5!

Jämför pris för Nintendo Classic Mini SNES

Inga priser tillgängliga just nu

2. Sony PlayStation Classic

Sony Playstation Classic
4,5 / 5
4.5/5

Sugen på att spela några av de mest klassiska Playstation 1-spelen? Isåfall kan Sony Playstation Classic vara något för dig. När konsolen först lanserades 1995 så var denna fantastiska maskin en revolution med sin 3D-grafik, CD-spelare och fantastiska ljudkort. I denna återutgåva bjuder Sony på 20 spel som t.ex. Tekken 3, Grand Theft Auto, Metal Gear Solid, Resident Evil: Director’s Cut, Final Fantasy VII och Twisted Metal.

Maskinen fungerar perfekt med din HD TV och du får med 2st original handkontroller (med endast styrkors).

Sony PlayStation Classic får det höga betyget 4,5 / 5 av oss då konsolen bjuder på en magisk nostalgitripp till Sonys första spelmaskin som introducerade oss till 3D-världen.

Jämför pris för Sony Playstation Classic

Inga priser tillgängliga just nu

3. Sega Mega Drive Mini

Sega Mega Drive Mini
4 / 5
5/5

Sega Mega Drive lanserades i Sverige år 1990 och dominerade Nintendo 8-bit fullständigt på det tekniska planet. Sega har nu släppt en officiell återutgåva av Mega Drive som heter Sega Mega Drive Mini och denna fantastiska maskin har 40 spel (!). Med klassiker som Ecco The Dolphin, Golden Axe, Sonic The Hedgehog, Phantasy Star IV och Mega Man kommer du inte ha tråkigt.

Du får två handkontroller på köpet och maskinen är HD-TV kompatibel vilket gör att du kan njuda av de klassiska spelen i HD-kvalitét.

Sega Mega Drive Mini får betyget 4 / 5.

Jämför pris för Sega Mega Drive Mini

Inga priser tillgängliga just nu