Gränssnittet för Xbox Series X uppvisat

Xbox Series X Interface
Xbox Series X Interface

Microsoft har tills nu inte visat upp mycket av gränssnittet av Xbox Series X men nu har de släppt en video och mer information. Det nya gränssnittet har optimerats efter de mest vanligt använda funktionerna på tidigare Xbox-konsolen och har också blivit bättre prestandamässigt. Gränssnittet tar nu mindre än 40% mindre av RAM-minnet jämfört med tidigare gränssnitt på Xbox One. Vidare går det 50% snabbare att ladda hemskärmen vid uppstart av maskinen. Microsoft har även optimerat hastigheten det tar när du växlar från ett spel till menyn och här går det 30% snabbare med det nya gränssnittet.

Något annat som blir möjligt med den nya generations Xbox är att spelväxlingen mellan olika spel kommer att gå väldigt snabbt. Med nya tekniker som Quick Resume och Xbox Velocity Architecture gör Microsoft allt de kan för att snabba upp laddningstiderna så att du kan hoppa in- och ut från spel så fort som möjligt. Microsoft vill att du ska spendera mer tid med spelandet än att sitta och vänta på att spelet skall laddas.