Dokument för billigare variant av Xbox Series X har läckt ut – Kodnamn Lockhart

Xbox Series X Handkontroll
Xbox Series X Handkontroll

Det har sedan en tid tillbaka ryktats om att Microsoft skall släppa en billigare och inte lika kraftfull variant av Xbox Series X (deras kommande spelkonsol) och nu har det läckt ut information som bekräftar dess existens. I dokumenten så kallas maskinen för ”Lockhart”. Enligt dokumenten som läckt ut kommer maskinen att ha dubbelt så lite RAM-minne som Series X och ska kunna leverera 4 teraflops istället för 12 teraflops som Xbox Series X kan åstadkomma.

Enligt ryktena skall maskinen vara till för spelare som inte behöver 4K-upplösning och att man kommer kunna spela spel genom Microsofts streamingtjänst xCloud.

Exakt när denna maskin skall släppas eller vad exakt dess hårdvaruspecifikationer är i nuläget fortfarande okänt och ingenting som Microsoft officiellt kommit ut med ännu. Vår gissning är att den släpps lite efter dess storebrorsa Xbox Series X och kommer att vara inriktad mer för casual-spelare som inte kräver fullt ös i sina spelkonsoler.