Xbox Smart Delivery förklarat av Microsoft

Microsoft har nu offentliggjort hur deras kommande system ”Xbox Smart Delivery” kommer att fungera över konsol-generationerna. I korthet kan man säga att Xbox One ägare kommer kunna flytta de spel som stödjer systemet till Xbox Series X med bibehållna sparfiler.

Nästa generations spelkonsoler närmar sig med stormsteg och under vintern 2020 kommer Playstation 5 och Xbox Series X att lanseras. Microsoft vill att spelare skall kunna ha möjligheten att fortsätta spela sin favoritspel på deras kommande konsol och därför har de nu utvecklat Xbox Smart Delivery. Tanken med systemet är att du som spelare kostnadsfritt skall kunna spela ditt Xbox One spel på din Xbox Series X också. Oavsett om du köpte spelet fysiskt eller digitalt. Detta är något som varje spelutvecklare får ta ställning till och välja om det kommer stödja eller inte.

Microsoft har sagt att bland annat följande titlar kommer att ha stöd för Xbox Smart Delivery antingen vid lansering, eller senare; Cyberpunk 2077, Halo Infinite, Assassin’s Creed Valhalla och Dirt 5.

Microsofts trailer för Xbox Smart Delivery