Xbox Smart Delivery förklarat av Microsoft

Microsoft har nu offentliggjort hur deras kommande system ”Xbox Smart Delivery” kommer att fungera över konsol-generationerna. I korthet kan man sĂ€ga att Xbox One Ă€gare kommer kunna flytta de spel som stödjer systemet till Xbox Series X med bibehĂ„llna sparfiler.

NÀsta generations spelkonsoler nÀrmar sig med stormsteg och under vintern 2020 kommer Playstation 5 och Xbox Series X att lanseras. Microsoft vill att spelare skall kunna ha möjligheten att fortsÀtta spela sin favoritspel pÄ deras kommande konsol och dÀrför har de nu utvecklat Xbox Smart Delivery. Tanken med systemet Àr att du som spelare kostnadsfritt skall kunna spela ditt Xbox One spel pÄ din Xbox Series X ocksÄ. Oavsett om du köpte spelet fysiskt eller digitalt. Detta Àr nÄgot som varje spelutvecklare fÄr ta stÀllning till och vÀlja om det kommer stödja eller inte.

Microsoft har sagt att bland annat följande titlar kommer att ha stöd för Xbox Smart Delivery antingen vid lansering, eller senare; Cyberpunk 2077, Halo Infinite, Assassin’s Creed Valhalla och Dirt 5.

Microsofts trailer för Xbox Smart Delivery