Playstation 5 presenterad!

Sony hade igår en livestream på YouTube som sändes 22:00 svensk tid. Under denna fick vi se en rad kortare klipp från spel som kommer att släppa till Playstation 5. Sony visade även upp hur deras kommande flaggskepp Playstation 5 kommer att se ut. Vi på kopkonsol.se tycker den nya designen är läcker och gillar att Sony vågar ta ut svängarna lite och bjuda på mer futuristisk design.

Playstation 5 kommer att släppas i två varianter:

  1. Digital version – Playstation 5 basenhet utan en optisk blu-ray läsare. Denna variant kommer förmodligen att bli den billigare av de två.
  2. Standard version – Standardversionen av Playstation 5 kommer att ha en optisk blu-ray läsare som man bl.a. kommer kunna använda till att spela gamla Playstation 4 spel med. Förmodligen kommer denna versionen att vara något dyrare än Digital Version.
Standard och digital version av Playstation 5.
Standard och digital version av Playstation 5

Sony visade också upp några tillbehör till Playstation 5. En laddstation för handkontrollerna, trådlösa hörlurar, media-fjärrkontroll (något vi saknat för PS4) och även en HD-kamera med två kameror inbyggda. Hur dessa ser ut kan beskådas på bilden nedan.

Playstation 5 och tillbehör.
Playstation 5 och tillbehör

Livestream:en från Sonys Playstation 5 presentation under gårdagen kan ses nedan.

Sonys episka livestream.