Playstation 5 demo av Unreal Engine 5 visat

Det har ännu inte visats så mycket gameplay från nästa generations konsoler som är på ingång. Vi har varken sett det för Xbox Series X eller Playstation 5 ännu. Men under Summer Games Fest som hölls häromveckan visade Epic Games upp Unreal Engine 5 och som körde på en Playstation 5 konsol. Det som visades var riktigt imponerande.

Unreal Engine 5 har två stora nyheter; Nanite och Lumen. Nanite-systemet gör att uvecklarna kan ta fram väldigt detaljerade karaktärsmodeller som sedan blir nerskalade av motorn och presenteras på ett riktigt fint sätt.

Den andra nyheten var ljussystemet Limen som gör att spelet reagerar i realtid på olika ljusändringar som sker i spelet. Detta gör att det blir mer realistisk ljussättning och således en mycket bättre grafik upplevelse.

Unreal Engine kommer släppas till utvecklare år 2021 och Epic själva planerar att gå över till den nya motorn med Fortnite exempelvis.

Nedan syns videon från demot.

Unreal Engine 5 körandes på en Playstation 5 maskin – Imponerande!