Playstation 5 demo av Unreal Engine 5 visat

Det har Ànnu inte visats sÄ mycket gameplay frÄn nÀsta generations konsoler som Àr pÄ ingÄng. Vi har varken sett det för Xbox Series X eller Playstation 5 Ànnu. Men under Summer Games Fest som hölls hÀromveckan visade Epic Games upp Unreal Engine 5 och som körde pÄ en Playstation 5 konsol. Det som visades var riktigt imponerande.

Unreal Engine 5 har tvÄ stora nyheter; Nanite och Lumen. Nanite-systemet gör att uvecklarna kan ta fram vÀldigt detaljerade karaktÀrsmodeller som sedan blir nerskalade av motorn och presenteras pÄ ett riktigt fint sÀtt.

Den andra nyheten var ljussystemet Limen som gör att spelet reagerar i realtid pÄ olika ljusÀndringar som sker i spelet. Detta gör att det blir mer realistisk ljussÀttning och sÄledes en mycket bÀttre grafik upplevelse.

Unreal Engine kommer slÀppas till utvecklare Är 2021 och Epic sjÀlva planerar att gÄ över till den nya motorn med Fortnite exempelvis.

Nedan syns videon frÄn demot.

Unreal Engine 5 körandes pĂ„ en Playstation 5 maskin – Imponerande!